Keramisk coating

Læs mere om vores keramiske coating til metaller herunder

Keramisk Coating er spin-off af rumfarts teknologien og den anvendes på metal emner, som skal beskyttes imod korrosion, slid og kemikalier. Produktet er en avanceret epoxy polymer, som er armeret med keramiske partikler i forskellig form og størrelse. Produktet har en meget høj vedhæftning til underlaget. Produktet er kemisk hærdende ved alm. Temperatur.

Keramisk Coating anvendes typisk i pumper, ventiler, filtre, rør, tanke og beholdere, hvor mediet er aggressivt overfor metal emnet. Ved at coate alle elementer af metal emnet inklusive pakkeflader, O-rings spor samt pasninger, vil det coatede emne kunne klare de fleste aggressive medier ved høje temperaturer uden at blive angrebet. Herved undgås de dyrere legeringer, idet den keramiske coating blot påføres på alm. stål eller støbejern.

Et klassisk eksempel på anvendelse af keramisk komposit på stålemner er at der er en signifikant forskel på at prisen på coatet carbon stål som alternativ til at vælge en løsning i Super Duplex. Udover gunstigere pris opnås derudover længere levetid og højere temperatur resistens.

Keramisk coating har ekstreme egenskaber, som for eksempel for ARC 855, som ofte anvendes til saltvands applikationer, har en kompressionsstyrke på 82 Mpa, en trækstyrke på 35 MPA, og en hårdhed på 85 Shore D. Produktet har ingen opløsningsmidler og er derfor miljømæssigt helt nutidssvarende, både på arbejdsmiljø og på miljøsiden.

Der findes flere typer af keramisk komposit afhængig af behovet for resistens overfor temperatur, kemikalier og slid. Den typiske lagtykkelse er op til 1 mm. De slid bestandige typer er typisk 3-6 mm. tykt.

Keramisk Coating er typisk karakteriseret ved følgende:

  • Meget høj resistens overfor korrosion ved høje temperaturer
  • Meget høj resistens overfor kemikalier ved høje temperaturer
  • Meget høj resistens overfor slid påvirkning
  • Med høj vedhæftning til underlaget op til 35 MPa
  • Ingen underfilms korrosion
  • Kan mekanisk bearbejdes, således at alle arealer beskyttes
(+45) 62 20 20 58
mail@jakob-albertsen.dk